Αντικατάσταση Δοντιών - Cosmetic Dental

Αντικατάσταση Δοντιών

Xωρίς αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα

Αντικατάσταση Δοντιών

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζείτε με κενά στα δόντια σας. Η πληρότητα των δοντιών βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, την ομιλία, την πέψη και την  αίσθηση της γεύσης. Επίσης εξισορροπούνται καλύτερα οι δυνάμεις μάσησης, προστατεύοντας τα υπόλοιπα δόντια από σπασίματα. Οι ασθενείς που πάσχουν από διαταραχές των κροταφογναθικών αρθρώσεων , συχνά δεν είναι σε θέση να απελευθερωθούν από τον πόνο χωρίς ένα πλήρες σύνολο των δοντιών να ισορροπήσει τις μυοσκελετικές και οδοντικές δυνάμεις. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες αποκαταστάσεων για ελλείποντα δόντια, οι τεχνητές οδοντοστοιχίες, οι γέφυρες και τα εμφυτεύματα.

-Τι είναι καλύτερο ανάμεσα στις τεχνητές οδοντοστοιχίες, τις γέφυρες και τα εμφυτεύματα ;

Κάθε είδος αποκατάστασης παρουσιάζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δεν είμαστε υπέρμαχοι της μιας θεραπείας ή της άλλης. Δεδομένου ότι κάθε αισθητική κατάσταση, που περιλαμβάνει την αναπλήρωση ενός ελλείποντος δοντιού, παρουσιάζει τις δικές της προκλήσεις και συνθήκες, ο προσεκτικός και καλά μελετημένος σχεδιασμός θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Το πλεονέκτημα του εμφυτεύματος είναι ότι θα αντικαταστήσει οριστικά ένα δόντι με μια στεφάνη που τοποθετείται στην κορυφή του, δεδομένου ότι είναι ενσωματωμένο στο οστό. Επίσης, με τη χρήση εμφυτευμάτων αποφεύγονται περιττές επεμβάσεις σε παρακείμενα δόντια. 

Οι γέφυρες δεν είναι ενσωματωμένες στο οστό, όπως τα εμφυτεύματα, αλλά είναι συνδεδεμένες με τα παρακείμενα δόντια. Αυτό θα απαιτήσει προετοιμασία των δοντιών για στεφάνες. Αν έχετε δόντια που δεν έχουν σφραγίσματα ή είναι ελάχιστα αποκαταστημένα, ίσως δεν θέλετε να τοποθετήσετε στεφάνες για να στηρίξετε μια γέφυρα. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να κάνετε ένα εμφύτευμα. Το πλεονέκτημα που διαθέτει μια γέφυρα σε αντίθεση με ένα εμφύτευμα είναι ότι είναι αρκετά γρήγορη διαδικασία και μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες σύντομες εβδομάδες. 

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να αποκαταστήσουν αρκετά ελλείποντα δόντια, με σχετικά χαμηλότερο κόστος και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα μειονεκτήματα τους είναι ότι πρόκειται για κινητές αποκαταστάσεις και καταλαμβάνουν χώρο στους μαλακούς ιστούς του στόματος, καθιστώντας τις λιγότερο ανεκτές από τους ασθενείς. 

  • Κλείσιμο κενών
  • Αποκατάσταση λειτουργίας στόματος
  • Αύξηση αυτοπεποίθησης
  • Εμφυτεύματα
  • Οδοντικές γέφυρες
  • Τεχνητές οδοντοστοιχίες

Στείλτε μας email

[email protected]

Cosmetic Dental

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 54, Αθήνα 11528