Εμφράξεις Σύνθετης Ρητίνης - Cosmetic Dental

Εμφράξεις Σύνθετης Ρητίνης

Οι εμφράξεις από σύνθετη ρητίνη αποτελούν αισθητικές εμφράξεις

Εμφράξεις Σύνθετης Ρητίνης

Η αόρατη ορθοδοντική με διαφανείς νάρθηκες χρησιμοποιείται για να αποφύγουμε την κλασσική ορθοδοντική με σιδεράκια και σύρματα και προσφέρει μια άνετη λύση , χωρίς αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα . Οι νάρθηκες σχεδιάζονται ψηφιακά με χρήση εξειδικευμένου λογισμικού σε υπολογιστή και είναι φτιαγμένοι από ένα τεχνολογικά προηγμένο υλικό, το οποίο αν και είναι εξαιρετικά λεπτό και τελείως διαφανές, ασκεί στα δόντια την απαιτούμενη δύναμη για τη μετακίνησή τους. Η αόρατη ορθοδοντική αποτελεί την θεραπεία στην οποία επιτυγχάνεται η σταδιακή μετακίνηση των δοντιών προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε με απόλυτη ακρίβεια.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αόρατης ορθοδοντικής ;

 1. Αισθητική. Ενήλικες και παιδιά μπορούν να κάνουν ορθοδοντική χωρίς να επηρεάζεται η εμφάνιση και οι δραστηριότητές τους.
 2. Εύκολη αφαίρεση. Ο ασθενής πρέπει να φοράει τους νάρθηκες περίπου 18 ώρες την ημέρα, άρα μπορεί να τους αφαιρέσει όταν έχει κάποιο σημαντικό ραντεβού ή κάποια κοινωνική δραστηριότητα.
 3. Δεν επηρεάζεται η μάσηση. Οι νάρθηκες αφαιρούνται κατά τη διάρκεια του φαγητού και ο ασθενής τρώει κανονικά.
 4. Δεν επηρεάζεται το βούρτσισμα. Η στοματική υγιεινή μπορεί να γίνει κανονικά, σε αντίθεση με τα σιδεράκια που δυσκολεύουν τον καθαρισμό και ευνοούν την κατακράτηση τροφών και πλάκας.
 5. Δεν προκαλούν πόνο ή δυσφορία. Επειδή οι νάρθηκες είναι πολύ λεπτοί και ασκούν ήπιες προκαθορισμένες και ακριβείς δυνάμεις, δεν προκαλούν ενοχλήσεις στα δόντια ή στα ούλα.
 6. Είναι αποτελεσματική , γρήγορη και απόλυτα ελεγχόμενη θεραπεία. Οι νάρθηκες κατασκευάζονται από ειδικό λογισμικό, για αυτό η εφαρμογή τους είναι ακριβής και τα δόντια μετακινούνται με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο στις νέες τους θέσεις.
 7. Χρειάζονται ελάχιστες επισκέψεις και ελάχιστος χρόνος στο ιατρείο. Σε αντίθεση με την κλασική ορθοδοντική δεν χρειάζονται ρυθμίσεις, σφίξιμο συσκευών, αλλαγές συρμάτων κλπ.
 8. Απρόσκοπτη συνέχιση της επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Οι νάρθηκες είναι σχεδόν αόρατοι, ενώ μπορούν να αφαιρεθούν και όποτε επιθυμούμε χωρίς πρόβλημα.

Πως φτιάχνονται οι διαφανείς νάρθηκες;

Στην πρώτη επίσκεψη παίρνουμε ψηφιακά αποτυπώματα και φωτογραφίες των δοντιών, εξετάζουμε τα δόντια και την σύγκλειση και στέλνουμε όλα τα στοιχεία στο ειδικό πιστοποιημένο εργαστήριο. Εκεί μπορούν να κατασκευαστούν οι αρχικοί νάρθηκες ή ακόμα και όλοι οι νάρθηκες που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία;

Μια μέση θεραπεία μπορεί να διαρκέσει 3-10 μήνες. Φυσικά η διάρκεια της θεραπείας καθορίζεται από το είδος του προβλήματος, την ηλικία του, το διαθέσιμο χώρο στο στόμα κλπ.

Οι διαφανείς νάρθηκες μπορούν να θεραπεύσουν όλες τις ορθοδοντικές ανωμαλίες;

Μπορούμε να θεραπεύσουμε τα περισσότερα ορθοδοντικά προβλήματα, ακόμα και στους ενήλικες. Διορθώνονται εύκολα συνωστισμοί δοντιών, περιστροφές, κλίσεις, μεγάλα κενά, παρεκτόπιση μέσης γραμμής κλπ. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που η ορθοδοντική με νάρθηκες δεν μπορεί να προσφέρει την επιθυμητή λύση. Σε αυτή την περίπτωση θα σας συμβουλεύσουμε για τις καλύτερες εναλλακτικές επιλογές.

Πως χρησιμοποιεί τους νάρθηκες ο ασθενής;

Ο ασθενής φοράει τους νάρθηκες για τουλάχιστον 18 ώρες την ημέρα. Αφαιρεί επίσης τους νάρθηκες όταν τρώει και όταν βουρτσίζει τα δόντια του. Τον κάθε νάρθηκα τον χρησιμοποιεί για περίπου 10 ημέρες.

Η αόρατη ορθοδοντική έχει υψηλό κόστος;

Το κόστος γίνεται γνωστό από την αρχή της θεραπείας και μπορεί να καταβληθεί σταδιακά. Εξαρτάται κυρίως από το χρόνο που θα διαρκέσει η θεραπεία. 

 • Αισθητικές εμφράξεις
 • Εφαρμογή σε 1 συνεδρία
 • Ελάχιστη συντήρηση

Στείλτε μας email

[email protected]

Cosmetic Dental

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 54, Αθήνα 11528