Εμφυτεύματα - Cosmetic Dental

Εμφυτεύματα

Τα δόντια σας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσωπική σας εμφάνιση και στην κοινωνική σας ζωή.

Εμφυτεύματα

Τα δόντια σας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσωπική σας εμφάνιση και στην κοινωνική σας ζωή. Ένα όμορφο χαμόγελο ενισχύει τη συνολική σας παρουσία και τα υγιή δόντια σας επιτρέπουν να τρώτε, να μιλάτε και να ζείτε με αυτοπεποίθηση. Τα υγιή δόντια δεν είναι κάτι δεδομένο. Η τερηδόνα, οι ασθένειες των ούλων, διάφορα ατυχήματα και νόσοι είναι καθημερινά φαινόμενα που μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια δοντιών. Η απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών μπορεί να αλλοιώσει τις διατροφικές σας συνήθειες, την ομιλία, τη συμπεριφορά αλλά και την εμφάνισή σας.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν μια εξαιρετική λύση αντικαθιστώντας τα χαμένα δόντια. Η συγκεκριμένη θεραπευτική λύση είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας κορυφαίων επιστημόνων και οργανισμών πολλών δεκαετιών και επιτυχούς κλινικής χρήσης χιλιάδων οδοντιάτρων και ειδικών.

Στη κλινική Cosmetic dental γνωρίζουμε ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα μεταμορφώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών μας. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να βελτιώσουν τη γενική υγεία των ασθενών μας, βοηθώντας τους να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη που προέρχεται από μια εύρυθμη λειτουργία του χαμόγελου τους, που φαίνεται καλό και αισθάνεται φυσικό.

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών ;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι βιοσυμβατές αντικαταστάσεις των ριζών του δοντιού, κατασκευασμένες από τιτάνιο ή κράματα τιτανίου και ζιρκονίου, υψηλής ποιότητας και καθαρότητας. Το τιτάνιο και το ζιρκόνιο είναι μέταλλα βιοσυμβατά και αποδεκτά από τον οργανισμό. Τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν τα ελλείποντα δόντια μιμούμενα την φύση όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελούν τη βάση στήριξης μιας προσθετικής αποκατάστασης.

Τι είδους προσθετικές αποκαταστάσεις μπορούμε να στηρίξουν τα εμφυτεύματα ;

 Το είδος της προσθετικής αποκατάστασης των εμφυτευμάτων ποικίλει και εξαρτάται από τον αριθμό των ελλειπόντων δοντιών. Οι αποκαταστάσεις περιλαμβάνουν :

-μεμονωμένη στεφάνη, αν λείπει ένα δόντι

-γέφυρα, αν λείπουν περισσότερα από ένα δόντια

-οδοντοστοιχία, που εδράζεται στα εμφυτεύματα προσφέροντας εξαιρετική στήριξη, χωρίς την ανάγκη συγκολλητικού παράγοντα

Οφέλη εμφυτευμάτων

Υπάρχουν πολλά οφέλη στην αντικατάσταση των χαμένων δοντιών με εμφυτεύματα, όπως:

Διατήρηση της ακεραιότητας της οστικής δομής μετά την απώλεια δοντιών

Διατήρηση της υγείας των διπλανών δοντιών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για θεραπεία με γέφυρα δοντιών.

Αντικατάσταση ασταθών οδοντοστοιχιών

Ομοιόμορφη κατανομή των δυνάμεων της μάσησης σε όλο το στόμα

Αίσθηση και λειτουργία όπως τα φυσικά δόντια.

Βελτίωση ομιλίας από την κατάργηση οδοντοστοιχιών 

Βελτίωση εμφάνισης προσώπου από την πρόληψη οστικής απώλειας.

 

Γιατί οδοντικά εμφυτεύματα;

Η απώλεια δοντιών μπορεί να είναι καταστροφικό γεγονός, όχι μόνο επειδή επηρεάζει την εμφάνιση, αλλά και επειδή μπορεί να οδηγήσει σε άλλα σωματικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας και να σας εμποδίσουν να χαμογελάτε με αυτοπεποίθηση. Είναι ζωτικής σημασίας η άμεση αντικατάσταση δοντιών που λείπουν με οδοντικά εμφυτεύματα προκειμένου να αποφευχθούν συνέπειες, όπως:

 • Οστική απώλεια
 • Μετατόπιση και συστροφή δοντιών
 • Αλλαγή στη μάσηση εξαιτίας μετατόπισης και συστροφής δοντιών
 • Προβλήματα κροταφογναθικής άρθρωσης
 • Δυσκολία στη μάσηση
 • Επιπρόσθετο στρες στα υπόλοιπα δόντια

Τα οδοντικά εμφυτεύματα:

 • Είναι η πλησιέστερη δυνατή απομίμηση των φυσικών δοντιών
 • Προσφέρουν την απαιτούμενη άνεση και σταθερότητα, απαραίτητα στοιχεία για την μάσηση, τη σωστή ομιλία αλλά και για χαμόγελο με αυτοπεποίθηση.
 • Δεν απαιτούν το τρόχισμα των υγιών δοντιών προκειμένου να τοποθετηθεί μια παραδοσιακή γέφυρα
 • Εξαφανίζουν τον πόνο που προκαλείται από οδοντοστοιχίες οι οποίες με την πάροδο του χρόνου δεν ταιριάζουν απόλυτα στο στόμα
 • Βοηθούν στην προστασία του οστού των γνάθων και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεισφέρουν στη διατήρηση του σχήματος του προσώπου

Γέφυρες ή εμφυτεύματα;

Για πολλούς ασθενείς, τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν σαφή πλεονεκτήματα έναντι στις παραδοσιακές γέφυρες ή οδοντοστοιχίες. Με τις παραδοσιακές γέφυρες, υγιή δόντια τροχίζονται για να δημιουργηθεί χώρος για την κεραμική στεφάνη και να χρησιμοποιηθούν σαν στηρίγματα της γέφυρας. Πολλές φορές, αυτά τα δόντια στήριξης υπόκεινται σε υπέρμετρες δυνάμεις, για τις οποίες δεν είναι σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται. Έτσι μπορούν να σπάσουν και να μην μπορούν να αποκατασταθούν, οδηγώντας σε περαιτέρω απώλεια δοντιών. 

Επίσης, αν ένα από τα δόντια στήριξης παρουσιάσει πρόβλημα πχ. λόγω τερηδόνας ή περιοδοντίτιδας η γέφυρα θα πρέπει να αφαιρεθεί και μετά την θεραπεία του δοντιού θα είμαστε αναγκασμένοι να την αντικαταστήσουμε με μία νέα γέφυρα. 

Οι αυξημένες δυνάμεις στα δόντια στήριξης μπορούν να οδηγήσουν σε υποχώρηση του οστού και των ούλων γύρω από αυτά. Αισθητικά, σκοτεινές σκιές θα εμφανιστούν γύρω από τη γέφυρα ως αποτέλεσμα αυτής της υποχώρησης. Ένας πρόσθετος κίνδυνος είναι η πίεση στη γέφυρα να ανοίξει ένα χάσμα μεταξύ του δοντιού και της γέφυρας, οδηγώντας σε τερηδόνα των δοντιών και επιπρόσθετη θεραπεία. Ακόμα περισσότερο, γέφυρες που συνδέουν τρία ή περισσότερα δόντια μαζί, καθιστούν τη χρήση οδοντικού νήματος δύσκολη ή αδύνατη για τους ασθενείς.

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της απώλειας δοντιών είναι πολύπλοκες και διαφορετικές για τον καθένα. Η κοινωνική ζωή ενός ατόμου μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά στο σημείο αποφυγής εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ώστε να μην αποκαλυφθεί η απώλεια των δοντιών. Αν υπάρχει σοβαρή οστική απορρόφηση μετά από μακροχρόνια απώλεια δοντιών, θα προκύψει παραμόρφωση του προσώπου με συχνή εμφάνιση πρόωρης γήρανσης.

Ενώ οι τεχνητές οδοντοστοιχίες μπορεί να προσφέρουν ικανοποιητικά αισθητικά αποτελέσματα, δεν είναι σταθερές και δεν επιτρέπουν την μάσηση κάποιων στερεών τροφών. Επίσης, δεν αποτρέπουν την οστική απορρόφηση και επιβάλλεται η συχνή αναγόμωση ή πλήρης αντικατάσταση τους. Όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να προληφθούν με τα οδοντικά εμφυτεύματα.

 

Τι μάρκα εμφυτευμάτων χρησιμοποιείτε; 

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες εταιρίες οδοντικών εμφυτευμάτων σε όλο τον κόσμο. Στην οδοντιατρική κλινική Cosmetic dental έχουμε διαπιστώσει ότι το σύστημα εμφυτευμάτων που έχει αποδειχθεί ένα από τα πιο επιτυχημένα, αισθητικά και λειτουργικά (με ένα καταπληκτικό ιστορικό!), είναι το γερμανικό σύστημα Ankylos της εταιρίας Dentsply .

Με περισσότερα από 30 χρόνια κλινικών ερευνών, το σύστημα Ankylos προσφέρει ένα από τα πιο εκτενώς τεκμηριωμένα και κλινικά επικυρωμένα οδοντικό εμφύτευμα στην αγορά. Με την εξειδίκευση μας και τη χρήση του συστήματος Ankylos, παρέχουμε στους ασθενείς μας οδοντικά εμφυτεύματα με λειτουργική, αισθητική και μακροχρόνια επιτυχία του σχεδόν 100%.

Επίσης, χρησιμοποιούμε και άλλα premium συστήματα εμφυτευμάτων , που καλύπτουν διαφορετικές ενδείξεις στην θεραπεία με εμφυτεύματα. Όλα τα συστήματα εμφυτευμάτων που χρησιμοποιούμε είναι από γνωστές premium εταιρίες εμφυτευμάτων, με μακροχρόνιες έρευνες που διασφαλίζουν το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων στη κλινική σας; 

Στάδιο σχεδιασμού: ο προγραμματισμός είναι το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Ένα προσεκτικά και έξυπνα μελετημένο σχέδιο θεραπείας είναι η διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Αρκετές φορές μπορεί να χρειαστούμε εξειδικευμένη απεικόνιση σε τρισδιάστατη προβολή για την κατάσταση των οστών των γνάθων, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή τοποθέτηση.

Τοποθέτηση εμφυτεύματος: ο Dr Ανέστης Λευκόπουλος θα τοποθετήσει το οδοντικό εμφύτευμα στο ιδανικό σημείο για να δεχθεί αργότερα την προσθετική αποκατάσταση. 

Επούλωση: το οστό γύρω από το οδοντικό εμφύτευμα θα αυξηθεί και θα ενσωματώσει το εμφύτευμα σε 16-24 εβδομάδες.

Προσωρινή αποκατάσταση: αν το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια άμεσα ορατή περιοχή, μπορεί να τοποθετηθεί προσωρινή αποκατάσταση για σκοπούς αισθητικής, ενώ περιμένουμε την πλήρη επούλωση.

Προσθετική αποκατάσταση: Μετά το στάδιο της πλήρους επούλωσης, τοποθετούμε την τελική αποκατάσταση πάνω στα εμφυτεύματα.

 

Είναι όλοι οι ασθενείς υποψήφιοι για οδοντικά εμφυτεύματα;

Κάποιος με ελλείποντα δόντια είναι υποψήφιος για οδοντικά εμφυτεύματα. Δεν έχει σημασία η ηλικία, εκτός αν ο ασθενής είναι παιδί ή έφηβος δεδομένου ότι τα οστά σχηματίζονται ακόμα σε αυτές τις ηλικίες. 

Υπάρχουν κάποια νοσήματα και φαρμακευτικές αγωγές που επηρεάζουν τα ποσοστά επιτυχούς ενσωμάτωσης εμφυτευμάτων και θα πρέπει να συνυπολογίζονται κατά το σχεδιασμό της θεραπείας.

Επίσης, το υπερβολικό κάπνισμα και η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να καταστήσουν αδύνατη τη θεραπεία με εμφυτεύματα.

Σημαντικός παράγοντας για την μακροχρόνια επιτυχία οποιασδήποτε θεραπείας είναι η καλή στοματική υγιεινή.

Πόσο πρέπει να περιμένω μετά την απώλεια δοντιών για να βάλω εμφυτεύματα;

Η καλύτερη στιγμή για να τοποθετήσετε ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι τη στιγμή της εξαγωγής του δοντιού ή λίγο αργότερα. Ωστόσο, έχουμε τοποθετήσει οδοντικά εμφυτεύματα με επιτυχία, χρόνια μετά την απώλεια των δοντιών. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η παρουσία της μια επαρκούς ποσότητας υγιούς οστού για να περιβάλλει το οδοντικό εμφύτευμα.

 

Τι θα αισθανθώ κατά τη θεραπεία με εμφυτεύματα;

Τίποτα. Η θεραπεία με εμφυτεύματα στη κλινική μας είναι ανώδυνη, γιατί γίνεται με τοπική αναισθησία από έμπειρους οδοντιάτρους. 

Τα οδοντικά εμφυτεύματα λειτουργούν σαν φυσικά δόντια. Οι ασθενείς συχνά μας λένε ότι δεν θυμούνται που βρίσκονται τα οδοντικά εμφυτεύματα στο στόμα τους γιατί πραγματικά φαίνονται και αισθάνονται σαν φυσικά δόντια.

Χρειάζεται ποτέ να αντικατασταθούν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Η επιστήμη της εμφυτευματολογίας έχει εξελιχθεί σε μια πολύ προβλέψιμη διαδικασία. Πολύ σπάνια ένα εμφύτευμα δεν θα ενσωματωθεί στο οστό, αλλά σε αυτή τη περίπτωση μπορεί εύκολα να επιλυθεί με αντικατάσταση του εμφυτεύματος.

Μακροχρόνια, δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ την ανάγκη να αφαιρέσουμε ένα εμφύτευμα ή να το αντικαταστήσουμε με ένα νέο μετά από χρόνια επιτυχούς χρήσης. Εμείς πιστεύουμε ότι σωστός σχεδιασμός είναι επιτακτική ανάγκη για την εξασφάλιση της επιτυχίας. Παίρνουμε σχολαστική φροντίδα για να διασφαλίσουμε την ορθή κατανομή των δυνάμεων στο στόμα, έτσι ώστε τα δόντια ή εμφυτεύματα να μην αντιμετωπίσουν μελλοντικά προβλήματα.

Τα εμφυτεύματα απαιτούν ειδική φροντίδα; 

Δεν υπάρχουν σχετικοί περιορισμοί με τα οδοντικά εμφυτεύματα, αν και η καλή στοματική υγεία είναι απαραίτητη για τη μακρόχρονη επιτυχία της θεραπείας με εμφυτεύματα

Συνιστούμε το βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος ή μεσοδόντιων βουρτσών δύο φορές την ημέρα όπως ακριβώς και για τα φυσικά σας δόντια, και επισκέψεις στον οδοντίατρο σας δύο φορές το χρόνο για εξετάσεις και καθαρισμούς. Αυτό είναι όλο!

 • Βιοσυμβατότητα
 • Μακροβιότητα
 • Προβλέψιμη θεραπεία
 • Διατήρηση οστικής δομής
 • Βελτίωση ομιλίας
 • Βελτίωση εμφάνισης προσώπου
 • Αποφυγή τροχίσματος δοντιών

Στείλτε μας email

[email protected]

Cosmetic Dental

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 54, Αθήνα 11528