Ολοκεραμικές Στεφάνες - Cosmetic Dental

Ολοκεραμικές Στεφάνες

Οι ολοκεραμικές στεφάνες αποκαθιστούν τα δόντια χωρίς συμβιβασμούς στην αισθητική του χαμογέλου

Ολοκεραμικές Στεφάνες

Στεφάνη (ή κορώνα) ονομάζουμε μία θήκη που κατασκευάζεται στο εργαστήριο και συγκολλάται στο φυσικό δόντι, καλύπτοντάς το εντελώς.

Σε ποιες περιπτώσεις τοποθετούνται στεφάνες ;

-Όταν ένα δόντι έχει χάσει μεγάλο μέρος από την μάζα του, λόγω τερηδόνας, κατάγματος ή άλλης αιτίας και δε μπορεί να αποκατασταθεί με πιο απλή μέθοδο (σφράγισμα, επένθετο κλπ)

-Προληπτικά σε δόντια που κινδυνεύουν να σπάσουν (κυρίως απονευρωμένα πίσω δόντια)

-Σαν αποκατάσταση σε οδοντικά εμφυτεύματα.

-Σαν στήριξη στις γέφυρες δοντιών.

-Για λόγους αισθητικής: αν θέλουμε να αλλάξουμε χρώμα, σχήμα, διάταξη στα πρόσθια δόντια και δεν υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής πιο συντηρητικής τεχνικής (όψεις, λεύκανση, bonding κ.λπ.)

Οι ολοκεραμικές στεφάνες κατασκευάζονται χωρίς την χαρακτηριστική μεταλλική βάση η οποία προσδίδει μια γκρίζα γραμμη στην βάση της στεφάνης , ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που τα ούλα υποχωρούν.  Αυτό το πρόβλημα αποφεύγεται όταν χρησιμοποιείται μια ολοκεραμική στεφάνη.

Η δύναμη και αντοχή αυτών των στεφανών είναι παρόμοια με τις αντίστοιχες που περιέχουν μέταλλο. Οι ολοκεραμικές στεφάνες επιτρέπουν στο φως να περάσει μέσα τους, ακριβώς όπως κάνει το σμάλτο των δοντιών. Έτσι, με τη χρήση αυτών των στεφανών, κανείς δεν μπορεί να πει ότι μια αποκατάσταση τοποθετήθηκε πάνω στο δόντι.

Οι ολοκεραμικές στεφάνες αποκαθιστούν τα δόντια χωρίς συμβιβασμούς στην αισθητική του χαμογέλου, ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν εξαιρετική αντοχή και λειτουργία. 

Αν έχετε ένα αποδυναμωμένο δόντι το οποίο χρειάζεται προστασία από σπασίματα ή θέλετε να αντικαταστήσετε μια στεφάνη που δεν σας ικανοποιεί, οι ολοκεραμικές στεφάνες μπορεί να αποτελούν μια αποτελεσματική και αισθητική λύση.

  • Αλλαγή σχήματος και χρώματος δοντιών
  • Φυσικό αποτέλεσμα αποκατάστασης
  • Απουσία μεταλλικής βάσης
  • Εξαιρετική αντοχή και λειτουργία
  • Βελτίωση χαμόγελου
  • Χωρίς συντήρηση

Στείλτε μας email

[email protected]

Cosmetic Dental

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 54, Αθήνα 11528