Ψηφιακή Αποτύπωση - Cosmetic Dental

Ψηφιακή Αποτύπωση

Η ψηφιακή αποτύπωση χρησιμοποιείται για την κατασκευή προσθετικών εργασιών δοντιών και εμφυτευμάτων

Ψηφιακή Αποτύπωση

Η ψηφιακή οδοντιατρική αποτύπωση είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία που αλλάζει ριζικά την διαδικασία αποτύπωσης και απεικόνισης του στόματος . Το αποτέλεσμα είναι μια ταχύτερη και λιγότερο επεμβατική διαδικασία με μεγαλύτερη ακρίβεια και μεγαλύτερη αποδοχή απο τους ασθενείς. 

Η ψηφιακή αποτύπωση στηρίζεται στην καταγραφή  της οδοντοστοιχίας με τη χρήση ενδοστοματικού σαρωτή και στη δημιουργία μιας εξαιρετικά ακριβούς 3D εικόνας της οδοντοφυΐας του ασθενούς. Η ενδοστοματική σάρωση δημιουργεί ψηφιακά αντίγραφα δοντιών και ούλων και εμφανίζει το αποτέλεσμα απευθείας σε οθόνη υπολογιστή. Ο οδοντίατρος μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει αυτά τα ψηφιακά αντίγραφα δοντιών για να αξιολογήσει εάν υπάρχει πρόβλημα, τι είναι, ποια θεραπεία θα μπορούσε να απαιτηθεί και να επικοινωνήσει για όλα αυτά με τον ασθενή.

Τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής αποτύπωσης έναντι της συμβατικής αποτύπωσης με δισκάρια είναι:

-Υψηλή ακρίβεια αποτύπωσης και απεικόνισης.

-Μεγαλύτερη άνεση για τον ασθενή,καθώς δεν χρησιμοποιούνται τα κλασσικά αποτυπωτικά υλικα,τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αίσθημα αναγούλας κατα την εφαρμογή τους στο στόμα του ασθενή.

-Μειωμένος χρόνος κατασκευής της αποκατάστασης του ασθενή, καθώς με τα ψηφιακά πρωτόκολλα υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ οδοντιάτρου και οδοντοτεχνικού εργαστηρίου.

Η ψηφιακή αποτύπωση χρησιμοποιείται για την κατασκευή προσθετικών εργασιών δοντιών και εμφυτευμάτων καθώς και για την κατασκευή διάφανων ναρθηκών ορθοδοντικής.

  • Υψηλή ακρίβεια αποτύπωσης
  • Μεγάλη άνεση για ασθενή
  • Αποφυγή κλασικών υλικών
  • Αποφυγή αισθήματος αναγούλας
  • Μείωση χρόνου διαδικασίας
  • Προβλέψιμη τεχνική

Στείλτε μας email

[email protected]

Cosmetic Dental

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 54, Αθήνα 11528