Θεραπείες με Αυξητικούς Παράγοντες PRF - Cosmetic Dental

Θεραπείες με Αυξητικούς Παράγοντες PRF

Το PRF είναι µια τεχνολογία που βασίζεται στην ενεργοποίηση των αιµοπεταλίων του ασθενή για να επιταχύνει την επούλωση των ιστών

Θεραπείες με Αυξητικούς Παράγοντες PRF

Θεραπείες με χρήση αυξητικών παραγόντων PRF

Το PRF (Platelet Rich Fibrin) είναι δίκτυο ινικής εµπλουτισµένο µε αιµοπετάλια το οποίο διεγείρει πολύ αποτελεσµατικά την αναγέννηση των ιστών, χάρη στην αργή απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων που ευνοούν την ανάπτυξη των κυττάρων, οδηγώντας έτσι στα καλύτερα αποτελέσµατα σχετικά µε την επούλωση.
Χρησιµοποιείται για την επιτάχυνση της επούλωσης του µαλακού ιστού και για την αναγέννηση (ανάπτυξη και διαφοροποίηση) των ιστικών δοµών σε περιοχές της στοµατικής κοιλότητας.

Το PRF είναι µια τεχνολογία που βασίζεται στην ενεργοποίηση των αιµοπεταλίων του ασθενή ώστε να δραστηριοποιήσει, να αναγεννήσει και να επιταχύνει την επούλωση των ιστών. Αυτή η τεχνολογία ενθαρρύνει τον οργανισµό να χρησιµοποιήσει τους δικούς του πόρους χωρίς καµιά παρενέργεια. Περιέχει πληθώρα αυξητικών παραγόντων και κυττάρων που δραστηριοποιούν την επούλωση σκληρών και µαλακών ιστών, δραστηριοποιώντας την αγγειογέννεση και ενισχύοντας τη ροή θρεπτικών και επουλωτικών παραγόντων προς την µοσχευµένη περιοχή.

Η µεµβράνη PRF µπορεί να αναµιχθεί µε οστικό µόσχευµα µε σκοπό την ενεργοποίηση της προσκόλλησης των κυττάρων πάνω στα βιο-υλικά ή πάνω στην επιφάνεια τιτανίου των οδοντικών εµφυτευµάτων.

Με το υγρό PRF είναι δυνατή η δηµιουργία συνοχής µεταξύ των κόκκων των µοσχευµάτων ώστε να σχηµατιστεί µια συνεκτική, συµπαγής µάζα, που συνηθίζεται να ονοµάζεται «sticky-bone» που παρέχει ευκολία στην τοποθέτηση και σταθερότητα των µοσχευµάτων.

Στην οδοντιατρική χρησιµοποιείται αποτελεσµατικά σε:

-Ανύψωση και ανάπλαση εδάφους ιγµορείου

-Μοσχεύµατα µαλακού ιστού

-Περιοδοντικές θεραπείες

-∆ιατήρηση µετεξακτικών φατνίων για µελλοντική τοποθέτηση εµφυτευµάτων

-Βελτίωση της επούλωσης κρηµνών

 

  • Επιτάχυνση επούλωσης
  • Αναγέννηση ιστών
  • Ενεργοποίηση αιμοπεταλίων
  • Καμία παρενέργεια
  • Ανάμειξη με μόσχευμα
  • Μεγιστοποίηση αποτελέσματος

Στείλτε μας email

[email protected]

Cosmetic Dental

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 54, Αθήνα 11528